Matematik

Bestem den/de værdier af tallet k for hvilke andengradsligningen...

23. august 2011 af ToodleDoo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem den/de værdier af tallet k for hvilke andengradsligningen: x^2-7+10 = k kun har én løsning.

Jeg er godt klar over, at hvis der kun er en løsning så må d = 0 ? Men jeg aner ikke hvordan jeg løser den. Hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn diskriminanten d for den pågældende 2.-gradsligning. Den ubekendte k indgår i en af ligningens koefficienter. Løs så ligningen d = 0 .


Svar #2
23. august 2011 af ToodleDoo (Slettet)

Diskriminanten er udregnet til at være 9.


Svar #3
23. august 2011 af ToodleDoo (Slettet)

Jeg er ikke helt med på hvad du mener..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2011 af SuneChr

# 0 :  Går ud fra, at ligningen hedder:   x2 - 7x + 10 = k  ⇔  x2 - 7x + (10 - k) = 0  (Som antydet i # 1)

Så hedder diskriminanten  (9 + 4k).


Svar #5
23. august 2011 af ToodleDoo (Slettet)

Og så siger jeg: k = -9/4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2011 af SuneChr

# 5    Ja.

(Diskriminanten beregnes, når 2.gradsligningen = 0 .)


Svar #7
23. august 2011 af ToodleDoo (Slettet)

Tak skal du have (:


Skriv et svar til: Bestem den/de værdier af tallet k for hvilke andengradsligningen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.