Matematik

Løs ligningen (a-2)^2 = (a-4)(a-5) og (3b+2)/8 = (4b-3)/4 -(b/3)

23. august 2011 af joeeey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til løsning af disse to ligninger som står nedenstående:

Ligning A

(a-2)^2 = (a-4)(a-5)

Ligning B

(3b+2)/8 = (4b-3)/4 -(b/3)

TAK !


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2011 af NejTilSvampe

 prøv at opløse parenteserne i den første ligning. Kig i din formelsamling, eller søg på kvadratsætning.


Svar #2
23. august 2011 af joeeey (Slettet)

Ligning A

(a-2)^2 = (a-4)(a-5)
 

a^2-4 = a^2 -5a -4a 20   ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

A. Man har

(a-2)2 = (a-4)(a-5) = (a-2-2)(a-2-3) = (a-2)2 -3(a-2) -2(a-2) +6 = (a-2)2 -3a +6 -2a +4 +6 ,

hvorfor ligningen reduceres til

-5a +16 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2011 af Euroman28

(a-2)^2 = (a-4)(a-5)

Hvor både venstre side på en 2-ledet størrelse

a^2 + 4 - 4a = a^2 -9a + 20

Hvilket reduceres til

a^2 - 4a - a^2 + 9a = 20 -4

Med andre

5a = 16

thus

a = 16/5

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
24. august 2011 af joeeey (Slettet)

Se vedhæftet word dokument :)

Vedhæftet fil:Ligning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den sidste opgave fik du jo løst i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1056810 , hvor den eksakte løsning er givet i forkortet udgave.


Skriv et svar til: Løs ligningen (a-2)^2 = (a-4)(a-5) og (3b+2)/8 = (4b-3)/4 -(b/3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.