Matematik

hjælp til Logaritme opgave

25. august 2011 af marie1718 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-) Vi sidder med en opgave vi ikke helt kan finde ud af og har meget brug for hjælp:

opgave:

Om funktionen f(x) = b * x^a gælder at f(4,2) = 3,1 og f(9,1) = 10,3. Bestem en forskrift for f, hvilken procent øges f med, når x øges med 20 %?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af mathon

potensfunktion
     se


Svar #2
25. august 2011 af marie1718 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt det, kan du ikke prøve at vise det med opgaven :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af mathon

      du har
                            f(x) = y = b·xa
og
                                     10,3 = b·9,1a  
                                       3,1 = b·4,2a                        divider ligningerne            

                                      


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2011 af mathon

          og få
                                         3,32258 = (9,1/4,2)a

                                         3,32258 = 2,16667a

nu logaritmerer du

                                         log(3,32258) = log(2,16667)·a

                                         a = log(3,32258) / log(2,16667)


Skriv et svar til: hjælp til Logaritme opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.