Matematik

vektoren

25. august 2011 af Sema1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem kordinatsættet til den vektor der har længden 7, og som er ensrettet med vektoren (3 , 4) ?????

Hvordan kommer man overhovedet igang ved ikke hvordan den skal regnes ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Når de to vektorer er ensrettede, parallelle, vil det(a,b) = 0.

Løs nu følgende to ligninger med to ubekendte:

√(x2 + y2) = 7

(-3)·x + 4·y = 0 

Ved løsning af de to ligninger, fås:

[5,6 ; 4,2]


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2011 af mathon

enhedsvektor
                          e = [3/5 ; 4/5]       i vektor [3 ; 4]'s retning

                          a = 7·e =7·[3/5 ; 4/5] = [21/5 ; 28/5] = [4.2 ; 5.6]

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af mette48 (Slettet)

#1 du har lavet en regnefejl

#0

Lav en tegning og brug derefter ensvinklede trekanter.

Vektoren (3,4) er hypotenuse i en retvinklet trekant og dens længde kan beregnes med pytagoras

√32+42 =  √9+16 =√25 = 5

se dernæst #2


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Hvad skulle fejlen være?


Skriv et svar til: vektoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.