Matematik

Hvordan laver jeg den her ligning med nulreglen?

25. august 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

Hej
hvordan løser jeg den her ligning ved hjælp af nulreglen:
x(x-1)=0

på for tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du indser, at ved indsættelse af x = 0, vil hele ligningen resultere i nul.

Samtidig, ser du, at når x = 1 indsættes i parentesen, vil denne parentes, og dermed hele faktoren resultere i nul, hvilket betyder at hele ligningen også ender i nul.


Svar #2
25. august 2011 af anonym000

AHA tak !

men nu er jeg støt på den her... 2(x-5)(x-1)=0
fik den til x=0 og x= 2½
men den sidste er x=5 siger facitlisten?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Ja, det er jo klart.

Prøv selv at indsætte x = 5 og x = 1 .


Svar #4
25. august 2011 af anonym000

jaa, men hvad med 2? det har jeg gang ind i den første parentes

- - -

...............


Svar #5
25. august 2011 af anonym000

ganget*

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Jamen, når du ganger 0 og 2, vil du jo stadig få 0. Faktoren, 2, er derfor fuldstændig ligegyldig.


Svar #7
25. august 2011 af anonym000

hmm.. jeg forstår det ikke rigtigt.. kan du lave mellem regninger, så jeg kan se hvad du mener, for de jeg forstå ikke det der med 2-tallet?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Når vi indsætter x = 5, får vi

2(5 - 5)(5 - 1) = 2·0·4 = 0

Så længe, der indgår et eneste nul blandt uendelig mange faktorer, så vil hele tallet resultere i nul. 

Eksempelvis:

2·3·4·7·5·8·3·9·0·6·7·4·8·3 = 0


Svar #9
25. august 2011 af anonym000

AHA.!!! nu forstår jeg..!!! tak!

hvordan kunne jeg ikke se det xD

- - -

...............


Skriv et svar til: Hvordan laver jeg den her ligning med nulreglen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.