Matematik

Løs følgende ligninger?

25. august 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

Hej
Hvordan regner jeg de her ud

3y2 = 12y det skulle give ifølge facit 0 og 4

4x2 - x=x facit 0 og ½

4z2 +z=9z facit 0 og 6


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Det er alm. andengradsligninger:

3y2 - 12y = 0

4x2 - 2x = 0

4z2 - 8z = 0

Løs dem på sædvanligvis ved hjælp af løsningsformlen for andengradsligninger.


Svar #2
25. august 2011 af anonym000

okay, men hvad er du har gjort med ligningerne? du har fx skrevet i 2. 4x2 -2x=0 hvordan har du gjort det?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Jeg har omskrevet ligningerne til formen

ax2 + bx + c = 0

Det burde være nemmere for dig at løse dem nu.


Svar #4
25. august 2011 af anonym000

har du "ordnet" dem?

og jeg troede at det her var formlen for 2. gradligninger var noget med en kvadrat rod ?

- - -

...............


Svar #5
25. august 2011 af anonym000

kan du ikke starte forfra og skrive alle de mellem regninger der er ?

hvis det ikke er alt for meget at be' om

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Du kan jo også benytte nulreglen. F.eks. den første:

3y2 - 12y = 0

Her vil y = 0 være en løsning, da begge led vil resultere i nul.

Derudover vil y = 4 være den anden løsning, eftersom

3·42 - 12·4 = 48 - 48 = 0


Svar #7
25. august 2011 af anonym000

hvorfor sagde du ikke bare det xD

- - -

...............


Svar #8
25. august 2011 af anonym000

tak for hjælpen

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Men jeg vil anbefale at anvende løsningsformlen

x = (-b ± √d) / (2·a)             hvor d = b2 - 4·a·c

til andengradsligningen på formen

ax2 + bx + c = 0

hvis du ønsker at løse andengradsligningerne.


Svar #10
25. august 2011 af anonym000

okay, men nu var der ikke noget som skulle tage c plads ?

- - -

...............


Svar #11
25. august 2011 af anonym000

Vil du hjælpe med den her

vha nulreglen 4x2 - 2x = 0 

- - -

...............


Svar #12
25. august 2011 af anonym000

x2

- - -

...............


Svar #13
25. august 2011 af anonym000

*

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#11

           4x2 - 2x = 0

Ved at indsætte x = 0, ser du, at begge led ender i nul.

Når du forsøger med 1/2, får vi

4(1/2)2 - 2·1/= 4·(1/4) - 1 = 4/4 - 1 = 1 - 1 = 0


Svar #15
25. august 2011 af anonym000

tak :)

 

- - -

...............


Skriv et svar til: Løs følgende ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.