Matematik

Ligning: (x+2)^2-x^2=0

26. august 2011 af Salvatores (Slettet)

Overskriften siger det hele..

Skal have hjælp til at løse denne ligning: (x+2)^2-x^2=0

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt kvadratsætningen a2 - b2 = (a+b)(a-b) til at faktorisere ligningen, og benyt så nulreglen til at finde løsningen.

Eller bare gang ud og reducer. Leddet med x2 forsvinder jo.


Svar #2
26. august 2011 af Salvatores (Slettet)

Skal jeg ikke bruge kvadratsætning 1 til det første: (x+2)2 ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det kan man da godt.


Svar #4
26. august 2011 af Salvatores (Slettet)

Dvs. : (2+x)(2+x) = x2+4x+4

Nu skal jeg bruge nulreglen.

x+4x+4=0     v     x2=0

Hvordan kommer jeg af med x2?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kommer af med x2 ved at læse opgaven. Der står

(x+2)2 - x2 = 0

Du skal jo så trække x2 fra på venstre side, før du begynder at løse ligningen.

Alternativt (se #1):

(x+2)2 - x2 = 0 , dvs.

(x+2+x)·(x+2-x) = 0 , eller

(2x+2)·2 = 0 , eller

x+1 = 0


Svar #6
26. august 2011 af Salvatores (Slettet)

Aha.. Nu er jeg med..

Tusinde Tak :-)


Skriv et svar til: Ligning: (x+2)^2-x^2=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.