Matematik

Vektorer

27. august 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, har lidt problemer med denne opgave her, nogen søde mennesker der gider hjælpe mig? :-)

4. Givet at vektore a (t, 4, (-2)) og vektore b (6, s, 3)

a) Bestem s og t så og er parallelle.

b) Find en mulighed for valg af parret s og t så som gør at og
er ortogonale.

c) Find ligningen som s og t skal opfylde for at og er ortogonale
og illustrere løsningsmængden grafisk.

På forhånd tak ..
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2011 af peter lind

a og b er parallelle => a×b =0

a og b ortogonale => a·b =0


Svar #2
08. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Hvad gør man så når man har krydset dem og ganget dem? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af peter lind

Det sætter dem = 0, hvilket giver 2 ligninger med de 2 ubekendte s og t. De ligninger må du så løse.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.