Matematik

differentiabel funktion

28. august 2011 af larsenmax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, har problemer med denne opgave:

Om en differentiabel funktion f oplyses det, at tangenten til grafen for f i punktet
(1,f(1)) går gennem punkterne (0,-3) og (2,7).
Bestem f'(1).
 

Håber I kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af peter lind

f'(1) er hældningen af tangenten i 1 og dermed hældningen af linjen gennem (0, -3) og (2,7)


Svar #2
28. august 2011 af larsenmax (Slettet)

Jamen hvordan skal den bestemmes, og hvordan kan det være hældningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2011 af peter lind

Der er en sætning fra differentialregningen, der siger at f'(x0) er hældningen af tangenten i (x0, f(x0) ). Hældningen af en linje gennem 2 punkter (x1, y1) og (x2, y2) er (y2-y1)/(x2-x1)


Svar #4
28. august 2011 af larsenmax (Slettet)

Forstår ikke helt, men hvordan vil ligningen så se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2011 af peter lind

Hvilken ligning ? Ifølge din opgavebeskrivelse skal du finde f'(1). hvilket er det samme som at finde hældningen gennem de 2 punkter.


Svar #6
28. august 2011 af larsenmax (Slettet)

Jeg har så fået det sådan:

- Først skal vi finde a:
- a=(y2-y1)/(x2-x1)
- a=(7-(-3))/(2-0)
- a=10/2
- a=5
-
Herefter kan vi finde b:
- b=y1-a*x1
- b=-3-5*0
- b=0

Dvs. at hældningen er:
- y=ax+b
- y=5x-3

f'(1)=5x-3

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2011 af peter lind

Du blander ting sammen. hældningen er korrekt fundet til 5. Så gælder der at f'(1) = 5. I det følgende finder du så ligningen for tangenten, hvad der, så vidt  jeg kan se, ikke er bedt om. b ≠ 0


Svar #8
28. august 2011 af larsenmax (Slettet)

ok tak :)


Skriv et svar til: differentiabel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.