Matematik

Cirklens ligning

28. august 2011 af ollaxis (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En cirkel har ligningen (x-2)^2+y^2=7 og en linje har ligningen y=2x-3

a) bestem afstanden mellem linjen og cirklens centrum.

b)Hvor mange skæringspunkter har linjen og cirklen?

Håber på hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Anvend afstandsformlen fra et punkt til en linje.

b) Du bestemmer skæringspunkt(erne) ved at indsætte y = 2x - 3 i cirklens ligning for at finde x-koordinat(erne) for skæring(erne).


Svar #2
28. august 2011 af ollaxis (Slettet)

 okay, mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2011 af peter lind

Det sidste spørgsmål kan klares noget nemmere. Lad afstanden til linjen være d. Der gælder så d > r ingen skæringspunkter. d = r et skæringspunkt, d < r  2 skæringspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2011 af mathon

   

                                 dist(L,C(2,0)) = |2·2 - 0 - 3| / √(22+1)


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.