Matematik

eksponentiel funktion

28. august 2011 af Gonyali (Slettet) - Niveau: A-niveau

en funktion f er af tyben f(x)=b*x^a, og der gælder at f(2)=4 og f(4)=64.

bestem tallene a og b 

hvordan finder jeg a og b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af peter lind

Det er en potens funktion ikke en eksponentialfunktion. Du sætter de givne værdier ind i funktionsudtrykket. Det giver to ligninger med 2 ubekendte. Dividerer du de 2 ligninger med hinanden går b ud, så du har en ligning med den ubekendte a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2011 af mathon

 
                       64/4 = (4/2)a

                       24 = 2a

                       a = 4

                       f(x) = b·x4     gennem (2,4)

                       4 = b·24 ............

      


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.