Matematik
Bestem facadens mål
Jeg har en aflevering for til i morgen og denne opgave driller mig virkelig.
Det drejer sig om opgave 12!
På forhånd tak!
Svar #2
28. august 2011 af ChristopherSøndergaard (Slettet)
Problemet er, at jeg selv føler, at der mangler noget information. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal tackle opgaven.
Svar #3
28. august 2011 af Isomorphician
Højde: Funktionsværdien for x = 0
Bredde: Løs f(x) = 0
Areal: Find det bestemte integrale, hvor løsningerne til f(x) = 0 er grænsepunkterne.
Svar #4
28. august 2011 af ChristopherSøndergaard (Slettet)
Det er helt sikkert brugbart, men kan du evt. komme med mellemregninger osv? Jeg vil virkelig gerne forstå det her.
Svar #5
28. august 2011 af Isomorphician
Højde:
f(0) = -(1/20)*02 + 45 = 45
Bredde:
f(x) = 0 <=>
-(1/20)x2 + 45 = 0 <=>
(1/20)x2 = 45 <=>
x2 = 900 <=>
x = ±30
Areal:
Nu har du grænserne til det bestemte integral. Find nu stamfunktionen til f(x) og udregn.
Svar #6
28. august 2011 af ChristopherSøndergaard (Slettet)
Skal bredden skrives som +-30 eller 60?
Vi har kun haft om integral en gang i sidste uge, kan du forklare mig det? :-)
Svar #7
28. august 2011 af Isomorphician
Bredden er 60.
Areal:
-30∫30-(1/20)x2 + 45 dx = [-(1/60)x3 + 45x]-3030 = F(30) - F(-30) = 900 - (-900) = 1800
Svar #9
28. august 2011 af Isomorphician
b) Brug formlen for tangentligningen.
c) Løs f'(x) = 0, og lav fortegnsundersøgelse.
Skriv et svar til: Bestem facadens mål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
