Matematik

Bestem vinklen på vector med disse oplysninger

28. august 2011 af EmilG (Slettet) - Niveau: A-niveau

længde a = 1, længde b=4
og |a+b| =4

alle bogstaver er vectorer

bestem vinklen mellem vector a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vinklen v mellem de to vektorer a og b er bestemt ved

cos(v) = (ab) / (|a||b|)

Benyt oplysningen om |a+b| til at bestemme (ab), hvorved cos(v) kan bestemmes.


Svar #2
28. august 2011 af EmilG (Slettet)

Det er netop (a • b) jeg ikke ved hvordan jeg skal finde ved hjælp af |a+b|


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at |a|2 = aa , så

|a+b|2 = (a+b) • (a+b) = aa + 2ab + bb = |a|2 + |b|2 + 2(ab) , så

(ab) = (|a+b|2 - |a|2 - |b|2) / 2


Svar #4
28. august 2011 af EmilG (Slettet)

Mange tak for hjælpen, det havde jeg nok aldrig fundet frem til uden din hjælp. btw får den til 97.2 hvis det har nogen interesse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Måske genkender du cosinusrelationen i en trekant i formlerne ovenfor. I opgaven er givet længderne af de tre sider i en trekant, og man skal så bestemme en af vinklerne i trekanten.


Skriv et svar til: Bestem vinklen på vector med disse oplysninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.