Matematik

Funktion

29. august 2011 af Toidi (Slettet) - Niveau: B-niveau

sidder med en afleveringen og er gået ret meget i stå ved opgaven:

en funktion F er bestemt ved f(x)=x^3+x2+8

bestem f ' (1) og bestem en ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

er fuldstændig lost.. nogle der kan hjælpe?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af Anxyous (Slettet)

 Pas på med at blande F og f sammen. Find først differentialkvotienten f '(x). Dernæst indsætter du 1 i den fremkomne differentialkvotient. Til sidst bruger du tangentligningen til at finde ligningen for tangenten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først den afledede f'(x) og indsæt så x=1 i forskriften for f'(x) .

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

her er x0 = 1, så man skal beregne f(1) og f'(1) for at bestemme tangentens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2011 af 215 (Slettet)

 en lille regel jeg lærte når jeg skulle differentiere x^n var at hvis f(x) = x^n => f'(x) = nx^(n-1)

og f(x) = 1 => f'(x) 0

når du har fundet f'(x), tror jeg ikke at f'(1) bliver et problem

for at finde tangentligning til til punkt, skal du først definerer ''udsendet'' af denne tangent, hvilket er t:y=ax+b

for at finde a beregner du f'(1) = a

og b findes ved at bruge punktet, og isolere b.


Svar #4
29. august 2011 af Toidi (Slettet)

 f '(x)=3x^2+2*1+8 

f '(x)=3*2x+2+0

f '(x)=6x 

er det det i mener ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. august 2011 af 215 (Slettet)

 f(x)=x^3+x2+8 eller f(x) = x^3 + x^2 + 8

hvis x^3+x2+8
f'(x) = 3x^2 + 2

hvis f(x) = x^3 + x^2 + 8
f'(x) = 3x^2 + 2x


Svar #6
29. august 2011 af Toidi (Slettet)

 okay så var det rigtig det jeg gjorde


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2011 af 215 (Slettet)

 altså #4 ser ikke rigtigt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det ser underligt ud.

Hvis f(x) = x3 + x2 + 8 ,

benyt så reglen (k·xn)' = k·n·xn-1 på hvert led i f(x) .


Svar #9
29. august 2011 af Toidi (Slettet)

liningen hedder x^3+x2+8

og er kommet frem til resultat 

f'(x)=3*x^(2)+2*1+8 
f'(x)=3*2*x+2
f'(1)=3*2*1+2

 f'(1)=8


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2011 af 215 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du laver.. hvis du skal beregne f'(1)

f(x) = x^3 +2x + 8 => f'(x) = 3x^2 + 2 => f'(1) = 3 * (1)^2 + 2 =5


Svar #11
29. august 2011 af Toidi (Slettet)

ja okay.. 

men nu ser det vist ud til at jeg er kommet frem til de rigtige resultater. 


Svar #12
29. august 2011 af Toidi (Slettet)

 nu det bare det med tangenten der volder problemer 


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så læs forklaringen i #2.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.