Kemi

Omregning

29. august 2011 af kathyeb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kære venner

Jeg står med en fysiologi opgave angående diffusion.. men det der er mit problem er at jeg simpelthen ikke kan finde ud af at omregne en opløsning indeholdende 6kg*m^-3 glukose om til mol :(

Jeg ved at molmassen for glucose er ca. 180g/mol 

Er der nogen der ude som kan forklare mig hvordan jeg omregner 6kg*m^-3 om til mol?? 

venligst kathy


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af placebo321 (Slettet)

Du kan dividere

6 kg*m3 med 1000:

0,006 g*m3

herefter

(0,006 g*m3) / (180 g/mol) = 3,33*10-5 mol*m3

Kender du volumen kan du blot dividere hermed.

(3,33*10-5 mol*m3) / (1 m3) = 3,33*10-5 mol


Svar #2
29. august 2011 af kathyeb (Slettet)

tak skal du have ;)

men jeg har stadig problemer med spørgsmålet stadigvæk:( hvis du ku' hjælpe mig med løsningen?

En membran,der er permeabel for glukose, adskiller oopløsninger indeholdende 6kg*m^-3 glukose. Membranen har arealet 1*10^-3^m^2, hvoraf porer udgør 20%, og er 0,1 mm tyk. Vi antager at der ingen diffusion af vand er gennem membranen, hvor længe varer det for 1 mg glukose at diffundere gennem membranen?

Diffusionskoefficienten for glukose er 4*10^-10 m^2*s^-1

jeg har brugt formlen J= -(((forholdet mellem Areal(porer) og areal(membran)* diffusionskoefficient for glukose)/membrantykkelse)* konc.gradient)

hvor jeg har beregnet A(porer)/A(membran) = 0,2 m^2 og membrantykkelsen om til meter=> 0,1mm= 0,00001m

Kan du hjælpe??


Svar #3
29. august 2011 af kathyeb (Slettet)

Glemte lige værdien på den anden opløsning **

"membranen som er permeabel for glukose,adskiller opløsninger indeholdende 6kg*m^-3 og 10kg*m^-3 glukose.


Skriv et svar til: Omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.