Kemi

aktuel koncentration i fortynding - det haster!

30. august 2011 af YasmineH (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har et spørgsmål jeg skal besvare. det lyder: beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, Ca2+ og Cl- i blandingen.

 jeg har en fortynding af Cl- og Ca2+ på 100ml. opløsningen blandes med 200 ml 0,00608M NaCl.

jeg ved [Cl-] =0,000023mol/L    og [Ca2+]=0,000011 mol/L

Håber der er nogen som kan hjælpe. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Sindssygt forvirrende måde at skrive opgaven op på.

Først: Det hedder ikke en fortynding, men en opløsning. Opløsningen bliver fortyndet, når du blander den med vand.

Du har altså 100 mL af en opløsning med koncentrationerne: [Cl-] = 0,00023M og [Ca2+] = 0,000011M. Ved at bruge n = V*c kan du beregne stofmængden af begge ioner, som findes i opløsningen. Gør det!

Nu vælger du så at blande dette med en ny opløsning. Denne har en anden koncentration og et andet volumen. Igen kan du bruge n = V*c til at beregne stofmængderne af Na+ og Cl-.

De nye koncentrationer beregnes ud fra cny = nny/Vny, hvor cny er den nye koncentration, nny er den nye stofmængde (kun aktuel vedr. Cl-, tænk selv over hvorfor!) og Vny er det samlede, nye volumen.


Svar #2
30. august 2011 af YasmineH (Slettet)

Mange tak for svaret.

Undrede mig over hvor jeg får c fra i ligningen anden sidste paragraf. kender jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvad mener du? Hvilket punkt er du kommet til?


Svar #4
30. august 2011 af YasmineH (Slettet)

For at beregne den aktuelle konc. af Cl- i blandingen skal anvendes formlen c=n/V ... men hvor får jeg tallene fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er jo det, du bør tænke dig frem til. Du har en blanding med en vis koncentration (og dermed stofmængde) af Cl-. Nu hælder du en opløsning af noget mere Cl- (og dermed endnu en stofmængde) ned til. Hvad er den samlede stofmængde af Cl- så?



Skriv et svar til: aktuel koncentration i fortynding - det haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.