Matematik

Ligning (a-1)(a+1)-(a-4)^2=5

31. august 2011 af joeeey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

Jeg har denne ligning som jeg har svært ved at løse, hvordan gør jeg ?

(a-1)(a+1)-(a-4)^2 =5

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af NejTilSvampe

 start med at gange parenteserne ud. Søg på "kvadratsætningerne" hvis du er i tvivl om hvordan.


Svar #2
31. august 2011 af joeeey (Slettet)

ja okay så

det hedder

(a-1)(a+1)-(a-4)^2 =5

a * a + a - a - 1 - (a - 4)^2 = 5 hvordan løser vi - (a - 4)^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt kvadratsætningen (a+b)2 = a2 + 2ab + b2


Svar #4
31. august 2011 af joeeey (Slettet)

men her har vi jo ingen b, så hvad skal jeg sætte ind i stedet for b?


Svar #5
31. august 2011 af joeeey (Slettet)

(a+4)^2 = a^2 + 2a*4 + 4^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt. Saml nu det hele sammen.


Svar #7
31. august 2011 af joeeey (Slettet)

(a-1)(a+1)-(a-4)^2 =5

a * a + a - a - 1 - a^2 - 2a * -4 - 4^2 


Skriv et svar til: Ligning (a-1)(a+1)-(a-4)^2=5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.