Matematik

hvor langt kan man køre for 300 kr?

31. august 2011 af anjahør (Slettet)

 her er spørgsmålet:

I en storby koster det 12 kr om dagen pr. kørt kilometer, Hvis du prajer en taxaen på gaden så er der en start gebyr på 24 kr.

og jeg skal finde ud af: 

Hvor langt kan du køre for 300 kr. Når du prajer taxaen på gaden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af Isomorphician

Hint: Lineær funktion: y = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2011 af mette48 (Slettet)

Antal km sættes til x

24 + 12*x =300


Svar #3
31. august 2011 af anjahør (Slettet)

kan i skærer det ud i pap? :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2011 af Isomorphician

#3:

Du skal løse den ligning der er skrevet i #2.


Svar #5
31. august 2011 af anjahør (Slettet)

 så 24 + 12x = 300 er det ikke bare svaret? - men jeg vil gerne vide hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2011 af Isomorphician

24 + 12x = 300

træk 24 fra på begge sider:

12x = 276

del med 12 på begge sider:

x = 23


Skriv et svar til: hvor langt kan man køre for 300 kr?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.