Kemi

2 formler

31. august 2011 af uiouio (Slettet)

Gibbs energien er defineret på følgende måde:
G=H-TS
men hvis temperaturen er konstant hedder formlen så:

?G=?H-T?S


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2011 af vejgeh (Slettet)

Hvis temperaturen T er konstant i reaktionen, og du har formlen ΔG = ΔH - T*ΔS, så bliver hele leddet T*ΔS lig med 0*ΔS = 0. Gibbs energien er da ΔG = ΔH .

Husk at ΔT = T2 - T1, altså forskellen på temperaturerne ved start og slut . Hvis start- og sluttemperatur er det samme, giver det hele jo nul.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2011 af cep (Slettet)

 Jeg er ikke helt enig.

Når du snakker om ΔG, altså ændringen i Gibbs fri energi, er den defineret som:

ΔG = ΔH-TΔS

hvis temperaturen er konstant!

Konstant temperatur er en forudsætning for sammenhængen, så du skal bruge formlen, som den er skrevet her.


Svar #3
01. september 2011 af uiouio (Slettet)

okay, så havde jeg ret :)


Skriv et svar til: 2 formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.