Matematik

gange ud af dobbelparantes

02. september 2011 af BelleCanto (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg er i tvivl omkring en ligning som siger: Y = I + a (Y - ( C + dY ), hvor jeg skal finde Y.

men jeg er ret sikker på, at min udregning er forkert når jeg ganger paranteserne ud, idet at jeg får ligning til at blive til : Y = aY + ac + adY + Y - c - dY


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

I dit udtryk er der kun 1 1/2 parentes, så det er uklart, hvor dine parenteser går. Men hvis det er

Y = I + a (Y - ( C + dY )) reduceres det til

   = I + aY - aC -adY

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Samme opgave blev behandlet for et par dage siden i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1059575


Svar #3
05. september 2011 af BelleCanto (Slettet)

tak for svaret :)


Skriv et svar til: gange ud af dobbelparantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.