Matematik

Differentiering: sammensat funktion med sinus

03. september 2011 af mitjilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg skal differentiere denne funkton:

i(x)=sin(x^3+4)

men jeg ved ikke helt hvordan man gør, er der nogen som vil forklare mg hvordan man når frem til dettte resultat?:

i '(x)=3x^2*cos(x^3+4)

mvh. martin


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du starter med at differentiere den udvendige (cos(x)), og derefter ganger du denne med den indvendige afledede funktion, således at

(sin(x3+4))' = (sin(x3+4))'·(x3+4)'

                     = cos(x3+4)·3x2


Skriv et svar til: Differentiering: sammensat funktion med sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.