Matematik

Integralregning & omdrejningslegmer - Bestemmelse af koordinater

03. september 2011 af Gomar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg er igang med en matematik opgave der handler om integralregning og omdrejningslegmer, og som jeg har virkelig svært ved.

 

Opgave kaldes for 5A i den vedhæftede PDF fil.

Jeg har svært ved at bestemme koordinaterne til punkterne A,B og C.

Nogen har en forslag til, hvordan de kan bestemmes?

 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Hj060911 (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du bestemmer koordinaterne til skæringspunkterne A,B og C ved at løse

f(x) = g(x)

sin(x) + x = 1,2x - 1,5            hvor   0 < x < 10


Svar #2
03. september 2011 af Gomar (Slettet)

Når jeg løser funktionerne f og g, så får jeg tre løsninger, hvor to af dem er komplekse

 

{x = -1.410908342-1.196382455*I}, {x = -1.410908342+1.196382455*I}, {x = 3.935280268}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Du har formentlig indtastet forkert eller glemt indskrænkningen 0 ≤ x ≤ 10 .

Det korrekte resultat ved løsning af ligningen i #1 er

x = 3,94    ∨    x = 5,97    ∨    x = 9,1    


Svar #4
03. september 2011 af Gomar (Slettet)

Oki, men jeg bruger maple program. Ved du så hvordan jeg kan få

0 ≤ x ≤ 10 

det skrevet ind på maple???

 


Svar #5
03. september 2011 af Gomar (Slettet)

Kunne det være på denne måde:

> solve(sin(x)+x = 1.2*x-1.5, x, 0 < x and x < 10);


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Jeg har ikke rigtig nogle erfaringer med Maple, desværre.

#5

Men på lommeregneren indtastes

solve(sin(x) + x = 1,2x - 1,5,x|0<x<10)


Svar #7
03. september 2011 af Gomar (Slettet)

Det er iorden. Og tusind tak for hjælpen :D

Det var sødt af dig


Skriv et svar til: Integralregning & omdrejningslegmer - Bestemmelse af koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.