Matematik

Beregn længden af vektor b - vektor a

03. september 2011 af Bozz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om vektorerne   ,    og    oplyses, 

a=2b-3c    |a|=6     |b|=2    |c|=1

beregn længden af b - c?

hvordan skal jeg beregne længden af vektor b minus c?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vi har

|a|2 = aa = (2b -3c) • (2b -3c) = 4|b|2 + 9|c|2 - 12(bc

Da |a|, |b|, og |c| er kendt, kan man beregne (bc) .

Vi har nu

|b - c|2 = (b - c) • (b - c) = |b|2 + |c|2 - 2(bc) ,

så |b - c| kan beregnes.


Svar #2
03. september 2011 af Bozz (Slettet)

det giver 1 og facitliste giver 2,61 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Har du prøvet selv? Man finder

|b - c|2 = |b|2 + |c|2 - 2(bc)

             = |b|2 + |c|2 + (|a|2 - 4|b|2 - 9|c|2)/6

             = 22 + 12 + (62 - 4·22 - 9·1) / 6

             = 4 + 1 + (36 - 16 - 9)/6

             = 5 +  11/6

             = 41/6 ,

|b - c| = √(41/6) = 2,614 (3 dec)


Skriv et svar til: Beregn længden af vektor b - vektor a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.