Matematik

Gang følgende parenteser ud

03. september 2011 af MatildeB94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(2 - a) (5 + a)

 

(b - 9) (b + 7)

 

(a + b) (c - d)

 

Har problemer med disse opgaver, jeg ved ikke hvordan man regner dem ud. Lidt hjælp ville være dejligt TAK (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Lad os tage den nederste:

Vi skal i sådanne opgaver sørge for, at hvert enkelt led i den ene parentes, bliver ganget med hvert enkelt led i den anden parentes. a skal altså ganges med c og (-d), og b skal ligeledes ganges med c og (-d).

Dvs.

(a+b)(c-d) = a*c + a*(-d) + b*c + b*(-d) = ...

Reducer selv ovenstående og prøv dig frem med de 2 andre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2011 af Lagarde (Slettet)

F.eks

(2+1)(3+2)=(2*1)+(2*3)+(2*2)+(3*1)=15

Gang hvert led med hinanden.

 

 


Svar #3
03. september 2011 af MatildeB94 (Slettet)

Mange tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Gang følgende parenteser ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.