Fysik

Acceleration

04. september 2011 af indo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

 

I følge Newtons anden lov, er kraft lig massen gange accelerationen:
F=delta(p)/delta(t)=m*delta(v)/delta(t)=m*a
Da accelerationen er den ønskede størrelse og de andre variabler er kendte, kan a isoleres således:
F=m*a
↑↓
F/m=a

 

Dette er altsammen meget fint, og giver god mening.

men når jeg indsætter mine værdier giver det et lidt mærkeligt resultat:

Kendte værdier indsat:
9.5/0.1=a
Resultat:
a=95

 

Det er et 100 grams lod, som bliver tabt i en højde af 50 cm og trækker i et newtonmeter. accelerationen skulle meget gerne have været meget tæt på tyngdeaccelerationen, men dette er ikke tilfældet... hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Hvad viser dit Newton-meter?


Svar #2
04. september 2011 af indo (Slettet)

9.5 :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. september 2011 af QaZZaQ

Tjek hellere skalaen på dit newtonmeter - mon ikke det i virkeligheden viser 0,95N.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Din masse kunne muligvis være 1kg istedet for de 100 g. Ellers passer det ikke.

#3

Det kunne også være en mulighed.


Svar #5
04. september 2011 af indo (Slettet)

ringede lige til min fysiklærer, han sagde at man skulle dividere med 10 på skolens newtonmetere... passer meget bedre :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Jamen, det forklarer jo problemet.


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.