Matematik
Funktion og integral regning
Godaften, de damer og herre.
Ja, jeg sidder med et problem som lyder:
En funktion f er bestem ved
f(x)={1-e-x 0<x<ln2
e-x ln2<x.
bestem den eksakte værdig af ∫ f(x) dx <- her er øvre grænsen 1, og nedre grænsen 0,
Håber at nogen der ude kan hjælpe mig.
tak.
Svar #1
04. september 2011 af Andersen11 (Slettet)
Del integralet i to integraler
0∫1 f(x) dx = 0∫ln(2) f(x) dx + ln(2)∫1 f(x) dx
og benyt de givne forskrifter for f(x) .
Svar #2
04. september 2011 af RemmyMK (Slettet)
Tusind tak,
Men hvorfor har du lige netop sat ln2 som grænser på integralerne, ?
Svar #3
04. september 2011 af RemmyMK (Slettet)
#1
Del integralet i to integraler
0∫1 f(x) dx = 0∫ln(2) f(x) dx + ln(2)∫1 f(x) dx
og benyt de givne forskrifter for f(x) .
#2
Tusind tak,
Men hvorfor har du lige netop sat ln2 som grænser på integralerne, ?
Svar #4
04. september 2011 af peter lind
∫01f(x)dx = ∫0ln(2)f(x)dx + ∫ln(2)1f(x)dx = ∫0ln(2) (1-e-x)dx + ∫ln(2)1e-xdx
Svar #6
04. september 2011 af peter lind
ln(2) er øvre grænse i det første integral og nedre grænse i det andet integral. Når man gør det er det fordi funktionsudtrykket skifter ved ln(2)
Svar #7
04. september 2011 af RemmyMK (Slettet)
#5
...fordi funktionen er stykvis interval-defineret
Oh, kan godt se det nu tusind tak.
Svar #8
04. september 2011 af RemmyMK (Slettet)
#4
∫01f(x)dx = ∫0ln(2)f(x)dx + ∫ln(2)1f(x)dx = ∫0ln(2) (1-e-x)dx + ∫ln(2)1e-xdx
Tak, for hjælpen !
Skriv et svar til: Funktion og integral regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
