Matematik

Opgave 1003 + 1008 - differential og integralregning

05. september 2011 af Annashita (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløjsa. :) Jeg har lige et par opgaver jeg har brug for hjælp til. Gerne med forklaringer tak (:

1003:

Ovenstående figur viser dagens længde i Manilla i Filipperne. Der gælder med god tilnærmelse, at
f(x) = 0.84*sin(0.017x-1.30)+12.13,
hvor f(x) er længden af dag nr. x.
Længden af dagen måles i timer, og den 1. januar er dag nr. 1.

 

b) Bestem numrene på de dage, hvis længde er over 12,5 timer.

c) bestem f'(226), og gør rede for, hvad dette tal fortæller om dagens længde.

 

1008:

Bestem vha. f'(x) de lokale ekstrema for: f(x)=2sin(x)-x

Her har jeg prøvet at differentiere så jeg får: f'(x)=2cos-1 og prøvet at løse for f'(x)=0, men den giver:
x=5370,588 hvilket jo ikke kan være rigtigt..

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

1003 b. Løs ligningen f(x) > 12,5 i hele tal 0 < x < 366

1008: Nej, det er ikke rigtigt. Løs ligningen 2cos(x) - 1 = 0, dvs cos(x) = 1/2 (hvor er cos(x) lig med 1/2 ?).


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2011 af SuneChr

Opgaven har været ude tidligere:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=466447

Ok. men ikke så udførligt løst.


Skriv et svar til: Opgave 1003 + 1008 - differential og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.