Matematik

Bestem en ligning og beregn linjernes skæringspunkt.

05. september 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En linje har hældningen 2 og går gennem (1;3) . En anden linje har hældningen -1 og går gennem (-1;-2).

a) Bestem en ligning for hver af de to linjer.
Den skal give y=2X+1 OG Y=-X-3

b) Beregn linjernes skæringspunkt.
Og den skal give (-4/3, -5/3)

Hvad skal jeg gøre? Og hvordan kommer jeg frem til de resultater? Har ingen idê

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2011 af mathon

brug punkt-hældningsformlen

                                                               y - yo = a·(x - xo)

så f.eks.
                                                              y - 3 = 2·(x - 1)

 


Svar #2
05. september 2011 af Mimi933 (Slettet)

A) Ligning 1:
3=2(1)+b
3=2+b
1=b
y=2x+1
Ligning 2:
-2=-1(-1)+b
-2=1+b
-3=b
y=-x-3
Y=2X+1 OG Y=-X-3

Er det rigtigt?? :)

Nu er jeg lidt i tvivl - har lidt problemer med spørgsmål "b"


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2011 af mathon

punkt-hældningsformlen

                                                               y - yo = a·(x - xo)


                                                               y - 3 = 2·(x - 1)

                                                               y = 2x + 1

                                       

                                                               y - (-2) = (-1)·(x - (-1))

                                                               y + 2 = -x - 1

                                                               y = -x - 3

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2011 af mathon

skæring kræver bl.a.samme y-koordinat:

                                                                               2x + 1 = -x - 3


Svar #5
05. september 2011 af Mimi933 (Slettet)

Kan man gøre det på denne måde?

2x + 1 = -x -33x + 1 = -33x
= -4x = (-4)/3y
= 2x + 1y = 2 • (-4)/3 + 1
= (-5)/3

 


Skriv et svar til: Bestem en ligning og beregn linjernes skæringspunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.