Matematik

Reducer følgende udtryk - hjælp

05. september 2011 af Vandfald18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Håber der sidder en venlig sjæl derude som kan hjælpe mig med følgende :

 

1 ) 3*b - 4*a - ( 2.b + a)

2) 5*a (a-2) + 3*a

3) 2*b(a+b)-2 *ab

4) a^2 + b^2 - a ( a + b )

5) ( a + b ) * ( a - b ) + b^2

6) ( a + b ) ^2 - 2* ab - a^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2011 af Isomorphician

Hvad er dine egne bud?


Svar #2
05. september 2011 af Vandfald18 (Slettet)

1) 3b - 4a + 2ab

2) 25a-100 + 30

3) 2ba + 2b^2 - 2ab

 

men synes det ser så forkert ud - har virkelig brug for hjælp

kan se jeg åbenbart ikke kan bruge mine noter rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2011 af Isomorphician

1)

3b - 4a - (2b + a) = 3b - 4a - 2b - a = b - 5a

2)

5a(a - 2) + 3a = 5a2 - 10a + 3a = 5a2 - 7a

3)

Den har du udregnet rigtigt men den kan forkortes mere: 2ba + 2b2 - 2ab = 2b2


Svar #4
05. september 2011 af Vandfald18 (Slettet)

Tusind tak . Vil du gerne også hjælpe mig med 4,5,6 ..

Jeg får nogle tal, som slet ikke ser rigtigt ud


Svar #5
05. september 2011 af Vandfald18 (Slettet)

kan det passe 4 giver : b²-ab²


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2011 af Isomorphician

4)

a2 + b2 - a(a + b) = a2 + b2 - a2 - ab = b2 - ab

5)

(a + b)(a - b) + b2 = a2 - b2 + b2 = a2

6)

(a + b)2 - 2ab - a2 = a2 + b2 + 2ab - 2ab - a2 = b2


Svar #7
05. september 2011 af Vandfald18 (Slettet)

Mange tak for hjælpen .


Skriv et svar til: Reducer følgende udtryk - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.