Matematik

Funktionen f og regneforskrift

06. september 2011 af HenrikN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål til den her opgave, hvis nogle gider at hjælpe mig.

Funktionen f har regneforskriften f(x) = √x

a) tegn grafen for f i intervallet 0 ≤ x ≤ 9 ved at lave støttepunktstabel.

Hvordan finder jeg ud af hvad der skal stå i y-aksen i opgaven?...

Jeg ved at der i x-aksen på støttepunktstabelen skal være x = 1  2  3  4  5  6  7  8  9

men hvordan finder jeg hvad y skal være for de pågældende tal?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af Danielriis (Slettet)

y = f(x) = √x

 

Ergo du indsætter blot dine støttepunkter en efter en på x's plads og noterer de tilsvarende y-værdier


Svar #2
06. september 2011 af HenrikN (Slettet)

#1


y = f(x) = √x

Hvis jeg fx. skal have at vide hvad den kommer til at give for 2'eren

er det så bare √2, hvilket er 1,41?..... eller hvorledes


Skriv et svar til: Funktionen f og regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.