Matematik

Bestem røringspunktet/røringspunkterne

06. september 2011 af nanna33 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har fået denne opgave i en aflevering og har været syg , mens det er blevet gennemgået og kan ikke finde noget om det i min bog. Så hvis der var en der kunne forklares hvordan det skal gøres ville det være en stor hjælp. Tak på forhånd!

 

Bestem røringspunktet (eller røringspunkterne) med
tangenten (tangenterne) i følgende tilfælde:

a) f(x)=  -3x^2  + 4x -1  , tangenthældningen er  -8
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af peter lind

f'(x) er tangenthældningen i (x, f(x) så find f'(x) og løs ligningen f'(x) = -8


Svar #2
06. september 2011 af nanna33 (Slettet)

Vil det så sige at f'(x)= -6x + 4 

Så løser jeg ligningen =  -6x + 4 = -8 

-6x = 12

Og er det så røreringspunktet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2011 af peter lind

Du har en fortegnsfejl. -6x = -12. Find heraf x. x er x koordinaten til røringspunktet


Svar #4
06. september 2011 af nanna33 (Slettet)

#2


Vil det så sige at f'(x)= -6x + 4 

Så løser jeg ligningen =  -6x + 4 = -8 

-6x = 12

x = -2

Og er det så røreringspunktet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2011 af mathon

 

                                          -6x + 4 = -8

                                          -6x = -12

                                             x = 2

røringspunkt
                                      R = (2,f(2))


Svar #6
06. september 2011 af nanna33 (Slettet)

er lige begyndt på mat b, så har lidt svært ved det, men er udregningen til f'(x) ikke rigtig?

altså -3x^2 = 2 *(-3) = -6 og 4x bliver til 4 og -1 forsvinder efter reglerne? (: 

Og så løster jeg ligningen: Hvordan får du 12 og ikke - 12? 

Man flytter +4 over på den anden siden af = og bliver så til -8-4?


Svar #7
06. september 2011 af nanna33 (Slettet)

Det er mig der er lidt forvirret her, kan godt se det er mig der laver en stor regnefejl, men mange tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2011 af peter lind

Din differentiation i #2 er korrekt. Det du skriver i anden linje i #6 er meningsløst.

-6x+4 = -8 <=> -6x+4-4 = -8-4


Skriv et svar til: Bestem røringspunktet/røringspunkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.