Matematik

Kubikmeter nedbør

06. september 2011 af jbm96 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvor mange kubikmeter nedbør falder der på en parcelhusgrund i løbet af et år når der falder ca. 67 cm nedbør om året i Danmark og parcelhusgrunden har et areal på 148297,5 kvadratcentimeter ?


Brugbart svar (3)

Svar #1
06. september 2011 af Hansenhans123 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (2)

Svar #2
06. september 2011 af SuneChr

Når meteorologerne taler om, at der er faldet så og så mange millimeter nedbør, betyder det, antal liter pr m2

67 cm = 670 mm. På 1 år er der i gennemsnit faldet 670 liter pr m2

Parcelhusgrunden er næppe det tal, du har skrevet, men snarere  1482,975 m2

Ganges dette tal med 670 fås hvor mange liter, der er faldet på grunden.

Så omregner du til m3  idet 1 m3  =  1 000  liter

Nedbør er, vand, is, sne, slud,  hvad der falder ned fra himlen.


Svar #3
06. september 2011 af jbm96 (Slettet)

Mange tak for svaret SECC


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2011 af 7000cc (Slettet)

hvordan finder du husets grund?? (1482,75m2?)

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. september 2011 af mathon

                 10000 cm2 = 1 m2

                 1 cm2 = 0,0001 m2

                 1 = 0,0001 m2  /  cm2

                 148297,5 cm2 = (148297,5 cm2) · 1 = (148297,5 cm2) · (0,0001 m2  /  cm2) = 14,82975 m2

nedbør

                 V = højde · grundflade = (0,67 m) · (14,82975 m2) = 9,93593 m3


Skriv et svar til: Kubikmeter nedbør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.