Matematik

Cirklens tangent i x=3

06. september 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel er givet ved :

x^2+y^2-4y-21=0

a)

Bestem ligningen for cirklens tangent i x=3

b)

Beregn vinklen mellem tangenten og koordinatsystemets første akse

 

a - Hvordan bestemmer jeg en tanget for x=3 ? Ville jo gerne have et punkt. Er der en der kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hint: Der er måske to punkter på cirklen, der har x = 3 som førstekoordinat?


Svar #2
06. september 2011 af Sps9999 (Slettet)

 

Når ja :-) på den måde... Er det bare at vælge et af dem??

enten ( 3 , 6 ) el. ( 3 , -2 ) Der kan jo være en tangent begge steder ??


Svar #3
06. september 2011 af Sps9999 (Slettet)

3x+4y-33=0


Skriv et svar til: Cirklens tangent i x=3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.