Matematik

Løs ligningen ((y+2)/2y)-((2y-4)/3y)=1/6

06. september 2011 af njepsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen,

Jeg sidder med en aflevering der skal afleveres snart, og jeg vil egentlig gerne have den ordnet inden samfundsfag og engelsk tyrer en aflevering i hovedet på mig.

Opgaven lyder:

Løs ligningen ((y+2)/2y)-((2y-4)/3y)=1/6

Jeg har taget mange forskelle tiltag, men jeg kan ikke lige finde den korrekte løsning..

Har pt. skrevet følgende:

(y+2)/2y-(2y-4)/3y=1/6

<=> 3(y+2)/(2·3y)-2(2y-4)/(3·2y)=1/6

<=>(3y+6)/6y-(4y-8)/6y=1/6

<=>(3y+6-4y-8)/6y=1/6

<=>(-1y-2)/6y=1/6

<=>(-1y-2)/6y·6=1/6·6

<=>(-6y-12)/y=1

<=>-6y=12

Men problemet ligger i, at jeg skal have resultatet til at give 7. Kan i umiddelbart se fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med 6y på begge sider, og reducer så.


Svar #2
06. september 2011 af njepsen (Slettet)

Det forstod jeg ikke lige - gider du uddybe? :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gang med 6y på hver side, så man får

3(y+2) - 2(2y-4) = y ,

3y + 6 -4y +8 = y ,

2y = 14

y = 7


Svar #4
06. september 2011 af njepsen (Slettet)

Super!

Tusinde tak! En forklaring havde været finno, men en besvarelse er skam heller ikke helt i vejret. Takker!


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Forklaringen fik du i #1.


Skriv et svar til: Løs ligningen ((y+2)/2y)-((2y-4)/3y)=1/6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.