Matematik

Bestem ligning for tangent

06. september 2011 af sandiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey folkens derude, er der nogen kvikke studerne der ved hvordan man regne følgende ud, når spørgsmålet lyder:

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet p

 

f(x)=3x^3-6, P(2,18)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

Bestem f(x0) og f'(x0) svarende til punktet P .


Svar #2
06. september 2011 af sandiee (Slettet)

Altså hvor X = 3x^3 med hvad er Xo?


Svar #3
06. september 2011 af sandiee (Slettet)

Undskyld vil du ikke hjælpe mig, forstår det iiikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, x er den variable i tangentens ligning. (x0 , f(x0)) er det punkt, hvor tangenten rører grafen for f(x) . Her er x0 = 2 . Man skal således beregne f(2) (og det er allerede gjort), og f'(2) .

Beregn først den afledede f'(x), og dernæst f'(2) .


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.