Matematik

Uni Mat

07. september 2011 af fissankp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er startet på Uni. på cand. Okoen

 

Jeg har fået en opgave som hedder:

The demand for money M in the United States for the period 1929-1952
has been estimated as M = 0.14Y + 76.03(r − 2)−0.84, r > 2, where Y is
the annual national income and r is the interest rate measured in percent
per year. Find ∂M/∂Y
 and ∂M/∂r . Discuss their signs.

 

Jeg er ret lost det er noget med, at finde de to aflede med hensyn til først r og derefter y. men jeg har ikke styr på hvordan man gør det og fik ikke spurgt om det i lektiecafe ?

 

Håber der er en som kan hjælpe ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2011 af NejTilSvampe

Du forstiller dig bare at r er en konstant og så differentierer du mht. Y som du plejer, og så omvendt bagefter.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Betragt r som en konstant og lad Y være den variable, så M betragtes som en funktion af Y; herved kan man finde den afldede af M(Y) ved fastholdt r, og denne afledede kaldes den partielle afledede ∂M/∂Y. Tilsvarende findes ∂M/∂r ved at holde Y konstant og betragte r som den variable.


Svar #3
07. september 2011 af fissankp (Slettet)

hmm. tror jeg er rigtig ud at skide

 

∂M/∂Y=0,14+76,03(r-2)-0,84

∂M/∂r=0,14y+76,03*-0,83(2)-1,84

 

???


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2011 af NejTilSvampe

eksempel:

∂/∂x (ax2) = 2ax         Fordi a opfattes som en konstant, og x opfattes som variablen.

∂/∂a (ax2) = x2                Fordi x2 opfattes som en konstant, og a opfattes som variablen.

∂/∂k (ax2) = 0             Fordi udtrykket ikke afhænger af variablen k, og alle andre størrelser opfattes som konstanter.

Kan du se sammenhængen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2011 af Euroman28

Kan det ikke passe det skal fissan skal se på det her som en differential-ligning?

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt. Som funktion af Y er det en lineær funktion, så

∂M/∂Y = 0.14

Som funktion af r er det en konstant plus en potensfunktion:

∂M/∂r = 76.03·(-0.84)·(r - 2)-0.84-1

 

 


Skriv et svar til: Uni Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.