Matematik
Integrering af funktion fra 1-4
Hej, jeg skal integrere denne funktion fra 1-4
f(x)=(sin(x))/3
men jeg ved ikke helt hvordan man gør.
sin(x) er -cos(x), men hvad sker der med nævneren 3?
er der nogen som kan forklare mig det lidt trinvist?
på forhånd tak martin:)
Svar #1
08. september 2011 af Walras
Du ved jo, at
∫kf(x)dx=k∫f(x)dx
og idet k=1/3 i dit eksempel, da......
Svar #2
08. september 2011 af fortem (Slettet)
Nævneren er en konstant og bliver derfor ikke ændret under integration.
Eksempel ∫3sin(x)dx = 3 ∫ sin(x) dx
Svar #3
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)
#0
f(x) = sin(x)·1/3
Vi finder stamfunktionen til f(x), som vist i #1:
F(x) = -cos(x) / 3
Heraf fås integralet
1∫4 f(x) dx = 1∫4 sin(x) / 3 dx = [-cos(x) / 3]14 = (-cos(4) / 3) + (cos(1) / 3) = ..
Skriv et svar til: Integrering af funktion fra 1-4
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
