Matematik

løs ligninger

08. september 2011 af hamdan83 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

vil gerne have hjælp til min søn

A) 1/2x-5=2x+6

B) 5x-7=0,3x+1

c) 5x-2(x+1)=4-3x


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Prøv først at samle x'erne på den ene side af ligningen, og de alm. talværdier på den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2011 af mette48 (Slettet)

A) 1/2x-5=2x+6

gang alle led med 2, så er der ingen brøk længere

træk x fra på begge sider af =

træk 12 fra på begge sider

del med tallet foran x

B) 5x-7=0,3x+1

træk 0,3x fra på begge sider

læg 7 til på begge sider

del med tallet foran x

c) 5x-2(x+1)=4-3x

gang ind i - parentesen og hæv derefter denne

prøv selv at løse resten


Skriv et svar til: løs ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.