Matematik

graf for f(x) = sin(x) ?

10. september 2011 af xChristinex (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle kloge hoveder ;)

Jeg sidder med en opgave i min blækregning jeg ikke helt forstår.

Vi arbejder i øjeblikket med cosinus og sinus, og mit spørgsmål drejer sig om denne opgave:

 

Tegn grafen for f(x)= sin(x) for x mellem 0 grader og 360 grader

 

Hvad menes der?? Det er vel ikke enhedscirklen jeg skal tegne, eller er det?

På forhånd tusind tak !

- Christine :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2011 af WHiP (Slettet)

Tegn f(x)=sin(x) hvor du sætter en grænse på at x skal gå fra 0 til 360


Brugbart svar (3)

Svar #2
10. september 2011 af mathon

 

 

    0 - 360º ud ad x-aksen

    y = f(x) = sin(x) ad y-aksen


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

Nej det er ikke enhedscirklen, en cirkel kan ikke beksrives ved f(x).

Jeg forstår det som at du skal tegne én sinusbølge (en hel svingning)


Svar #4
10. september 2011 af xChristinex (Slettet)

Super, tusind tak for jeres svar !! :) Jeg vil prøve at gøre det efter jeres henvisninger - tror jeg har forstået. Endnu engang tak til jer alle 3 :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

#1 det vil beskrive alt for mange svingninger. Hvis man skal begrænse den skal det være mellem 0 og 2π


Svar #6
10. september 2011 af xChristinex (Slettet)

Jeg har nu tegnet grafen osv, hvor y-aksen går fra 1 til minus 1 .. men x-aksen (graderne) er kun plus, ikke? y-aksen skal da ikke skære i 180 grader, vel?


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. september 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

#6

Den skulle meget gerne gå fra y = 0 til y = 0, i 180º burde den være 0, det samme i 0, og 360º
Har du skrevet grader ind på din lommeregner, jeg forstår ikke helt hvordan i snakker om det grader ud af x-aksen. Det eneste der giver mening for mig vil være at bruge radianer, og så definere 0º = 0 og 360º = 2π


Skriv et svar til: graf for f(x) = sin(x) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.