Fysik

Eksempel på ikke konstant hastighedsfunktion

10. september 2011 af Cichlid (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der give mig et eksempel på en stedffunktion, hvis s''(t) ikke giver et konstant a ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: s(t) = exp(kt)

s''(t) = k^2 *s(t) der ikke er en konstant.


Svar #2
10. september 2011 af Cichlid (Slettet)

Tak.  Hvis du i sådan en funktion skal finde ud af hvor meget objektet har acceleret fra en bestemt tid til en anden - er det så fremgangsmåde, som funktioner med konstante accelerationer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2011 af peter lind

Harmonisk svingning:

s(t) = A*sin(k*t)

s''(t) = -A*k2*sin(k*t)


Svar #4
10. september 2011 af Cichlid (Slettet)

Jeg tror ikke, at jeg er fagligt stærk nok til at kunne gennemskue hvad du mener der?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja. Du skal da blot integrere:

v(t) = ∫0t a(t) dt


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2011 af peter lind

#2 Det giver kun mening, hvis der menes gennemsnitlig acceleration. Den vil være a = (v2-v1)/(t2-t1)


Svar #7
10. september 2011 af Cichlid (Slettet)

#5

Det er fordi, at jeg prøver at få styr at acceleration er hastighedsfunktionens differentialkvotient, men at denne differentialkvotient jo hele tiden ændres, hvis det ikke er en konstant acceleration. 

#6

Jeg tænker  - farten øges fra x til y på en bestemt tid- hvad er accelerationen da. Ikke accelerationen i et bestemt punkt. De to ting forvirrer mig


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. september 2011 af peter lind

Du kan tale om accelerationen i et punkt. I så fald er det v'(t), du skal bruge. Eller du kan tale om en gennemsnitsacceleration i en bestemt periode i så fald er de formlen i #5 eller #6 du skal bruge


Svar #9
10. september 2011 af Cichlid (Slettet)

Accelerationen i et punkt - det er den acceleration der vil være "fremover" hvis funktionen var lineær - hvis den ikke er lineær, så vil denne acceleration vel hele tiden ændres?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2011 af peter lind

Det har ikke noget som helst med fremover eller lineær at gøre. Hvis den ikke er konstant vil accelerationen  være forskellig til forskellige tidspunkter.


Svar #11
10. september 2011 af Cichlid (Slettet)

#10

Okay det er det jeg mener.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Opgavens overskrift beder om en ikke-konstant hastighedsfunktion, mens indholdet i #0 taler om en ikke-konstant acceleration. Hvad er det helt konkret, du mener?


Svar #13
11. september 2011 af Cichlid (Slettet)

Jeg har måske forklaret mig dårligt. Ville gerne have en hastighedsfunktion, som når den bliver differentieret, bliver til en ikke konstant accelerationsfunktion 


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Så skal v(t) have en funktionsforskrift, der er mere kompliceret end v(t) = a·t + b .


Skriv et svar til: Eksempel på ikke konstant hastighedsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.