Matematik

Kan ikke det her..

11. september 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

Hej
Det ligger i pdf 'en og der er opgave b

på forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Dok1.pdf

Svar #1
11. september 2011 af anonym000

det*

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2011 af Walras

a) Find |AB| ved Pytogoras.  Da du derefter har alle siderne i den retvinklede trekant, kan du benytte enten sinus, cosinus eller tangens til at finde vinkel A, du vælger selv.

b) Benyt vinkel A og side |AC| og benyt da tangens, idet højden indtegnes på tegningen, så den starter i vinkel C og slutter på siden |AB|, så hc og |AB| imellem sig udgør en ret vinkel (90º).

Du skal læse lidt mere om dine trigonometriske funktioner, for du kommer til at lære om et par stykker, der bliver endnu mere avanceret. Så tiden er godt givet ud, hvis du får styr på sinus, cosinus og tangens. Både hvordan de er defineret og hvordan formlerne ser ud, så du kan bruge dem.


Svar #3
11. september 2011 af anonym000

#2 kender tangens, cosinus og sinus, som jeg sagde skulle jeg kun bruge hjælp til opgave 2 :)

men det er fint nok

- - -

...............


Svar #4
11. september 2011 af anonym000

Men skal jeg så tegne højde fra C til midten af AB ?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2011 af Walras

Du skal naturligvis illustrere figuren ved siden af dine beregninger. I den skal du indtegne højden, så du selv (og din lærer) kan se, hvilken længde du beregner. Læg mærke til, hvordan en højde er defineret, idet det er vigtigt, at du ender op med en retvinklet trekant, hvor vinkel A indgår. Ellers kan du ikke bruge dine trigonometriske funktioner.


Svar #6
11. september 2011 af anonym000

Nu har jeg så tegnet en skitse og Højden fra C. Så nu står jeg i vinkel A og der ved jeg bruge cosinus..?
Kan det passe?

- - -

...............


Svar #7
11. september 2011 af anonym000

PS. den skal ramme linien AB vinkelret..?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2011 af Walras

Den skal ramme |AB| vinkelret, ja. Kald punktet, den rammer for D.

I trekant ACD:

Du skal, som jeg skrev i #2, benytte tangens, idet du kun kender længden på vinkel A, dens hosliggende kartete og ønsker at finde den modsatte kartete. 


Svar #9
11. september 2011 af anonym000

jeg kender da også hyp i trekant ACD den er 8.4

- - -

...............


Svar #10
11. september 2011 af anonym000

lol, er forvirret nu :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. september 2011 af Walras

Det kan du måske godt have ret i. I så fald skal du dog benytte sinus. Du skal jo finde den modstående kartete. Min fejltagelse illustrerer desuden udelukkende vigtigheden af en tegning for at opnå et overblik.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er da ikke korrekt. Du kender de to kateter, og derfor kan du, som Walras skriver i #2, benytte Pythagoras til at beregne hypotenusen AB.

I b) benyttes, at trekantens areal kan beregnes som T = (1/2)·h·g . Da trekanten er retvinklet, gælder da

T = (1/2)·h·c = (1/2)·a·b .


Svar #13
11. september 2011 af anonym000

11 #

det er opgave b.....
som jeg har sagt det et par gange,


men jeg har fundet ud af det..

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

--- og det fik du så hjælp til i #12.


Svar #15
11. september 2011 af anonym000

14 #

Jeg ved ikke hvad for en opgave du snakker om..? jeg har kun spurgt om opgave b i pdf 'en og der er ikke noget med areal....?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Der var tale om spm. b), hvor man skal finde højden h . Ved at benytte udtrykket for trekantens areal som nævnt i #12, ser man, at der gælder formlen

h·c = a·b

så højden kan findes, når man, som det her er tilfældet, kender de tre sider a, b, c, i den retvinklede trekant, dvs.

h = a·b / c


Skriv et svar til: Kan ikke det her..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.