Matematik

vektorer

11. september 2011 af turok (Slettet)

Hej, har en lille opgave med vektorer, super hvis der nogen der kunne hjælpe.

 

giver a -3?

 

Håber der er nogen der kan hjælpe.

Vedhæftet fil: Lad vektorerne.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af AskTheAfghan

Hvilke af dem skal du have hjælp til? Din opgave lyder;

           Lad vektorerne a og b være givet ved a = [3 ; -t] , b = [1+t ; 2]

                a) Bestem t, så de to vektorer er ortogonale.

                b) Bestem t, så de to vektorer er parallelle.

           Bestem t, så: 2a - b = [0 ; 12]

Hint: For vektorer i planen:

     a og b er ortogonale: a b = 0

     a og b er parallelle: âb = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er givet, at a = (3;-t) og b = (1+t;2) , og man skal

1) bestemme t, så vektorerne a og b er ortogonale,

2) bestemme t, så vektorerne er parallelle,

3) bestemme t, så 2a -b = (0;-12)

 

1) Løs ligningen     a b = 0

2) Løs ligningen   det(a , b) = 0 , eller âb = 0

3) Løs ligningen     2a - b = (0;-12)

 


Svar #3
11. september 2011 af turok (Slettet)

gir a så -3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad mener du med a? Du skal løse tre ligninger i t .


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Forvirringen blev vist forstærket af, at du kalder opg 1) for a . Det er korrekt, at svaret i 1) er t = -3 .


Svar #6
11. september 2011 af turok (Slettet)

hvordan får du det til 3løsninger?

 

Jeg gør såndan:

3t+3-2t=0

t+3=0

-3+3=0

 

er det ikke sådan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det er sådan, man gør i spm 1).

Der er tre forskellige spørgsmål, 1), 2), 3) . Du har nu svaret på 1) .


Svar #8
11. september 2011 af turok (Slettet)

hehe, mente opgave 1:D


Svar #9
11. september 2011 af turok (Slettet)

men forstår ikke helt hvordan du laver opgave 2?


Svar #10
12. september 2011 af turok (Slettet)

og er der en der kan fortælle mig om svaret i opg 2) er - eller -7


Svar #11
12. september 2011 af turok (Slettet)

-5 eller -7


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Genlæs #2.

Løs ligningen    âb = 0  .

Slå op i bogen, hvordan man beregner tværvektoren â til en vektor a .


Svar #13
12. september 2011 af turok (Slettet)

ved godt hvordan man laver det om, men skal man så bare gange de to?


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Gange? man skal indsætte værdierne for â og b og løse ligningen âb = 0 .


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.