Matematik

Togets fart!!!

12. september 2011 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Spørgsmål:

Et togs bremsetal har betydning for togets evne til at bremse. Et godstog må ikke forlade stationen før bremsetallet er beregnet. Man udregner bremsetallet ved denne formel: bremsevægt i ton / vægt i ton x 100

Togets bremsevægt er vægten af lokomotiv, vogne og gods. Togets vægt er vægten af lokomotiv og vogne.

A. Beregn togets bremsetal.


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. september 2011 af SuneChr

Kald vægten af lokomotivet  L ton, vægten af vogne  V ton og vægten af gods  G ton.

Bremsetallet   =   (L + V + G) / ((L + V)·100)

Det tjener nok ikke noget formål at reducere dette udtryk.


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. september 2011 af SuneChr

Ved reduktion:  Bremsetallet  =  1/100·(1 + G/(L + V))  hvilket viser, at bremsetallet er proportionalt med vægten af godset, G,

hvilket også skulle forventes.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke det skal være

Bremsetallet = [ (L + V + G) / (L + V) ] · 100  = 100 + 100G/(L + V)

hvorved bremsetallet er et tal større end 100 .


Skriv et svar til: Togets fart!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.