Matematik

Tal og algebra

12. september 2011 af MVOXOCindy (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Allan og Bent er tilsammen 310 cm høje.
Bent er 30 cm højere end Allan.
Hvor høj er Allan?

Skriv en ligning, der kan løse problemet.

Jeg forstår den virkelig ikke...hvordan regner man det ud? please hjælp mig :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2011 af Lagarde (Slettet)

x+x-30=310

2x-30=310

2x=340

x=170cm

Tror der er såden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2011 af Lagarde (Slettet)

Undskyld Det var Bent der er højest

x+x+30=310

2x=280

x=140cm


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2011 af Lagarde (Slettet)

Allans højde =140cm


Svar #4
12. september 2011 af MVOXOCindy (Slettet)

wow tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

En anden måde at se det på: hvis Bent går 30 cm ned i knæene, er de to lige høje og må så tilsammen være 310cm - 30cm = 280 cm , så hver er da 140cm -- og så kan Bent strække benene igen.


Skriv et svar til: Tal og algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.