Matematik

vektorer

12. september 2011 af fokmedosnu (Slettet)

Nogen der kan hjæpe med disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor-regning_29.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2011 af mathon

mindre korrektion til #2
 

Vedhæftet fil:vektor-regning_29-1.doc

Svar #4
12. september 2011 af fokmedosnu (Slettet)

Forestår ikke helt hvad du gør i a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er givet de tre vektorer

a = (2;5) , b = (-3;19), og c = (t+1;-2t), og man skal

a) bestemme projektionsvektorerne vektorerne ba og ab samt deres længder

b) bestemme t, så at projektionsvektoren ac er nulvektoren ,

c) bestemme t, så at cb = b

 

I a) benyttes, at

ba = (ba/|a|) a/|a| , hvoraf det ses, at |ba| = |ba| / |a| , og

ab = (ab/|b|) b/|b| , hvoraf det ses, at |ab| = |ab| / |b|

 

I b) skal man bestemme t, så at ac = 0 , og da |c| > 0 , svarer det til at bestemme t, så a og c er ortogonale, dvs. så

ac = 0 , altså 2(t+1) - 10t = 0 , eller 8t = 2, eller t = 1/4 .

 

I c) skal man bestemme t, så at cb = b . Vektoren cb er altid parallele med vektoren b , så vi skal finde t, så at

|cb| = |b| og så at cb og b peger i samme retning, dvs så

|cb| / |b| = |b| , og cb > 0 , eller

cb = |b|2 , eller

-3(t+1) - 38t = 370 , eller

-41t - 3 = 370 , eller

 t = -373/41

Disse resultater er helt i overensstemmelse med mathon's resultater i #3 .


Svar #6
14. september 2011 af fokmedosnu (Slettet)

Mathon: er du sikker på dine resultater er rigtige, har nemlig  nogle venner der for noget andet?


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.