Fysik

kinetisk energi

13. september 2011 af tobl2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1: Lokomotiv

 

Et togsæt bestående af et EG-lokomotiv og 10 godsvogne kører med den konstante fart 30 km/h op ad en stigning på 1,2° i forhold til vandret. Lokomotivet vejer 129 t og hver godsvogn vejer 120 t.


     a) Bestem togsættets samlede kinetiske energi


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for kinetisk energi

Ekin = (1/2)·m·v2


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. september 2011 af mathon

    3,6 km/h = 1 m/s

    1 = 3,6-1 m/s  /  km/h

 

    30 km/h = (30 km/h) · 1  =  (30 km/h) · (3,6-1 m/s  /  km/h)  ≈ 8,3333 m/s


Svar #3
14. september 2011 af tobl2 (Slettet)

Hvad med de 1,2 graders stigning?


Brugbart svar (3)

Svar #4
14. september 2011 af mathon

 

                 ...de 1,2 graders stigning har betydning for besvarelsen af et andet spørgsmål


Skriv et svar til: kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.