Matematik

Vektor

13. september 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med dette spørgsmål:

Bestem koordinatsættet til den vektor der har længden 3, og som er modsat rettet vektoren (-9 12)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den oprindelige vektor (-9;12) skal mutipliceres med et tal a < 0, så at

|a(-9;12)| = 3 .


Svar #2
13. september 2011 af brugerjulie (Slettet)

Ja, men hvilket tal, hvordan kommer jeg frem til det tal der skal ganges med ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at løse ligningen

|a·(-9;12)| = 3

og vælge den løsning, hvor a < 0 .

|a·(-9;12)| = (a2·((-9)2 + 122))1/2 = 15·|a|


Svar #4
13. september 2011 af brugerjulie (Slettet)

Tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2011 af mathon

 

                         enhedsvektor
                   3·((1/15)·[9,-12]) = 0,2·[9,-12] = [1.8,-2.4]


Svar #6
13. september 2011 af brugerjulie (Slettet)

Nu er jeg lidt forvirret nu :)? Kan man skrive begge eller hvilken er rigtig??


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er kun een løsning. Af #3 finder man

15·|a| = 3, så |a| = 1/5 , og da a skal være negativ, må der gælde a = -1/5 . Den ønskede vektor er da

a·(-9;12) = -(1/5)·(-9;12) = (9/5 ; -12/5)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.