Matematik

ligning (x+1)(x-1)=(x-2)^2

14. september 2011 af joeeey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til løsning af nedenstående ligning:

(x+1)(x-1)=(x-2)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af NejTilSvampe

brug dine kvadratsætninger til at gange parenteserne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af mathon

     (a+b)(c-d)          3. kvadratsætning

     (a-b)2                 2. kvadratsætning  evt. (a-b)(a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Start med at slå op på kvadratsætningerne.

Saml alle x^2 i en bunke, alle x i en anden og alle konstanter (tal uden x) i en tredje ... ligesom når man reducerer udtryk med a og b.

Jeg tror, at du vil se, at du får en ligning, du kan løse.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2011 af mathon

 

                 (x+1)(x-1) = (x-2)2

                 x2 - 1 = x2 - 4x + 4 ..........


Svar #5
14. september 2011 af joeeey (Slettet)

Sådan her ?

(x+1)(x-1) = (x-2)^2

x^2 -1^2 = x^2 + 2^2 - 2 * x * 2

-1^2 = 2^2 - 2 * x * 2

(-1^2 - 2^2)/2 = x * 2

-2,5 = x * 2

-2,5/-2 = x

1,25 = x


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Det ser ganske fornuftigt ud, bortset fra at du vist har tabt et minus på højre side i linje 4 og 5.

Du kan jo prøve at indsætte x=1,25 i den oprindelige ligning og se det passe.


Skriv et svar til: ligning (x+1)(x-1)=(x-2)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.