Matematik

Cirkeldiagram?

14. september 2011 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal lave en cirkeldiagram, men har glemt hvordan. Opgaven lyder sådan. 

Bierne bruger honning, pollen og vand for at leve. I skemaet er vist forbruget i et bistade på et år.

Bierne samler ialt 60840 g = 60,84 kg honning

Bierne samler ialt 47535 g = 47, 535 kg pollen

Bierne samler ialt 29640 g = 29, 64 kg vand.

Tegn et cirkeldiagram, der viser forbruget af honning, pollen, og vand i Juli månede.

Og i Juli månede samlede de 16710 g honning og 10155 g pollen og 6210 g vand.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Udregn hvor meget de samler i alt: Honning + pollen + vand.

Tegn en cirkel.

Hvor stor en procentdel af cirklen skal være honning? Osv.


Svar #2
14. september 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

Og hvordan gør man det??


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg går ud fra, at det er "Hvor stor en procentdel af cirklen skal være honning?", der er problemet.

Du kan udregne, hvor stor den del honning udgør af det hele i procent, sådan:

honning : (honning+pollen+vand)  *100%,

hvor honning er massen af honningen altså 60,84 kg, osv.


Svar #4
14. september 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

Så jeg siger 60840/ 138015*100 = 226,891124 

Hvad skal jeg efter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Prøve igen eller finde en anden lommeregner, for 226,891124 er over 100 (procent),

og honningen er jo ikke mere end det hele til sammen.

 

Når du har fundet den rigtige procentdel, kunne du jo farve en tilsvarende del af cirklen gul,

og så gøre det samme for pollen og vand.


Svar #6
14. september 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

Nååår sorry :-S 44% giver det, men skal jeg så ikk gange med 3,6 for at lave det om til grader? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Tjo, det var da en helt fin ide.


Svar #8
14. september 2011 af Ukendtkurder (Slettet)

Hehe, tusinde tak! :-))


Skriv et svar til: Cirkeldiagram?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.