Matematik

Funktioner

14. september 2011 af poptøsen22 (Slettet)
h(x)=5^2 +x - 10 hvordan sætte man funktionen h(x) ind i y=f(x+h)-f(x) Er det her rigtigt? (x+h)^2 +(x+h)-7-(5x^2+x-7)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af peter lind

De forskellige led passer slet ikke med hinanden. Hvis f(x) = a*x2+bx+c er f(x+h)-f(x) = a(x+h)2+b(x+h)+c - a*x2-bx-c


Svar #2
14. september 2011 af poptøsen22 (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Det er meningen jeg skal finde funktionstilvæksten.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af peter lind

funktionstilvæksten er f(x+h)-f(x) og det er også det du skriver op bare med håbløs forskellige værdier.


Svar #4
14. september 2011 af poptøsen22 (Slettet)

Når okay har skrevet forkert der skal stå (x+h)^2+(x+h)-10-(5x^2+x-10) Min fejl havde skrevet forkert.

Brugbart svar (1)

Svar #5
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg skal lige prøve at forstå opgaven.

Jeg går ud fra, at du mener funktionen h(x)=5x2 +x - 10 skal sættes ind som funktion f(x) i i y = f(x+h) - f(x),
hvor h er en tilvækst som slet ikke har noget at gøre med funktionen h(x) - bortset fra det forvirrende navnesammenfald.

Hvis det er rigtigt, synes jeg at vi skal gøre forvirringen mindre og omdøbe funktionen h(x) til f(x);
så har vi f(x) = 5x2 +x - 10.

Det er nu nemmere at udregne y:

y = f(x+h) - f(x)    =>

y = 5(x+h)2 + (x+h) -10   -(5x2+x-10)   

Nu skal der bruges kvadratsætning og ganges ind i parentes og holdes tungen-lige-i-munden-for-at-få-fortegnene-rigtige ... men det er altså bare regning.

 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.